Jimi Hendrix was niet zomaar een muzikant: hij werd gezien als een ware kunstenaar die zichzelf gitaar leerde spelen. In de in 2016 uitgebrachte Jimi Hendrix Videoslot van de software NetEnt komt dit goed naar voren. In het online spel kun je genieten van de psychedelische beelden uit de goede oude flower power tijd, in combinatie met nummers van de artiest zelf. Originele livebeelden van de muzikant worden in de gokkast gebruikt, en op de achtergrond hoor je de nummers Foxy Lady, Purple Haze, Crosstown Traffic, Little Wing en All Along the Watchtower.

Hoe werkt de Jimi Hendrix Videoslot?

Jimi Hendrix Videoslot

De basis van de gokkast is simpel: er zijn 5 rollen en 3 rijen. Door combinaties te maken op de twintig winlijnen, kun je punten verzamelen. Maar dat is natuurlijk niet alles: er zijn ook veel extra functies zoals wildsymbolen, scattersymbolen en mogelijkheden om gratis spins te verdienen. Zo zorgen de Wild-symbolen ervoor dat het symbool op de rij vervangen wordt door elk ander symbool, waardoor je winkans wordt verhoogd. Wanneer je drie scattersymbolen hebt, wordt je naar het bonusspel geleid, waarin je coins en gratis spins kunt verdienen.

Het bonusspel

Bij het Pick and Click bonusspel, moet je een van de opgestapelde luidsprekers uitkiezen en deze selecteren. Elke luidspreker bevat een symbool, en wanneer je meerdere luidsprekers hebt geselecteerd en drie dezelfde symbolen hebt verzameld, ontvang je een prijs:

  • Drie symbolen van muntjes leveren je een coin win op. Hierbij krijg je een willekeurige multiplier tussen 8x en 30x, waarmee je inzet wordt vermenigvuldigd.
  • Wanneer je drie Crosstown Traffic Free Spins selecteert, krijg je zes gratis spins. Bij elke draai ontvang je hierbij een Wild Reel op verschillende rollen.
  • Verzamel je drie Purple Haze Free Spins symbolen, dan krijg je zes tot twaalf gratis spins. Hierbij veranderen bepaalde posities automatisch in Wild-Symbolen.
  • Bij drie Little Wing Free Spins symbolen krijg je ook zes tot twaalf gratis spins, maar hierbij veranderen drie tot vijf willekeurige symbolen op de rollen in een Wild-symbool.

Unieke features van de Jimi Hendrix Videoslot

Jimi Hendrix VideoslotNaast het basisspel en de bovengenoemde extra functies, zijn er nog extra features aanwezig die deze gokkast tot een echte Jimi Hendrix videoslot maken.

Ten eerste kun je tijdens het spel Red Guitar Symbolen verzamelen. Wanneer je vier of meer rode gitaren hebt, ga je naar de Red Guitar Free Spins. Hierin mag je gratis aan de rollen draaien, en als er een rode gitaar verschijnt, blijft deze staan terwijl je nogmaals aan de rollen mag draaien. Dit gaat net zo lang door tot er bij een draai geen rode gitaar meer bij komt.

Een tweede spelelement is de Purple Haze functie, vernoemd naar het bekende nummer van Hendrix. Deze functie wordt geactiveerd wanneer het Purple Haze symbool op de eerste rol verschijnt. Het Purple Haze symbool staat voor een Wild-symbool, maar er is ook een kans dat Jimi zelf op de haze verschijnt. Als dit gebeurt, dan veranderen verschillende posities in Wild-symbolen.