De Amerikaanse held die is uitgeroepen tot King of Rock n Roll, verdient natuurlijk ook een eigen slotmachine. Dit vonden de ontwikkelaars van WMS ook, en daarom hebben ze de ‘Elvis the King Lives’ slotmachine geproduceerd. Deze gokkast heeft een unieke lay-out, leuke bonusfeatures, en natuurlijk allerlei beelden en geluiden in het thema van 1960s rock n roll, geïnspireerd door Elvis Presley.

Het basisspel van Elvis the King Lives Slotmachine

Elvis SlotmachineNet als bij andere slotmachines van WMS, bijvoorbeeld de KISS slotmachine, wordt bij de gokkast van Elvis Presley weer gebruik gemaakt van een unieke opstelling. Het unieke uiterlijk van dit spel bestaat uit twee keer twee rollen van twee rijen, met daarnaast drie rollen van zes rijen. In totaal zorgt dit voor 80 winlijnen. In het begin ziet deze opstelling er misschien wat verwarrend uit, maar zodra je speelt blijkt het allemaal wel mee te vallen. Om een prijs te winnen voor drie symbolen op rij, moet je bijvoorbeeld twee dezelfde symbolen draaien op een van de kleinere sets rollen, en daarnaast nog één met hetzelfde symbool op de grotere set rollen.
Om in het thema van Elvis Presley te blijven, staan alle symbolen voor een bepaald onderdeel van het karakter van de zanger zelf. Zo zie je er zijn blue suède shoes, een paarse teddybeer, een gitaar, een big hunk o’ love en een hound dog. Voor de extra Elvis-elementen hoor je op de achtergrond een aantal van zijn bekende nummers, en zie je in de intro een diavoorstelling van foto’s uit zijn leven.

Extra symbolen op de Elvis the King Lives Slotmachine

Naast de standaard symbolen, kun je op de Elvis Slotmachine ook twee andere symbolen zien verschijnen: de Wilds en de Elvis Feature symbolen. Een Wild-symbool kun je herkennen aan de afbeelding van Elvis, waardoor je ook gelijk ziet hoe belangrijk dit symbool is. Het vervangt namelijk elk ander symbool, waardoor je een grotere kans hebt om een winnende combinatie te maken. De Elvis Feature symbolen hebben ook een speciale rol: door drie of meer van deze symbolen op de rollen 9 tot 11 te draaien, krijg je vijf gratis spins.

Gratis spins bij de Elvis the King Lives Slotmachine

Elvis Slotmachine

Zoals hierboven genoemd, kun je vijf gratis spins ontvangen door op de rollen 11 tot 9 drie of meer Elvis Feature symbolen te draaien. Er zijn echter ook nog andere manieren om deze gratis spins te ontvangen. Een andere manier om vijf gratis draaien te krijgen, is door vier dezelfde symbolen op de rollen 1 tot 4 of de rollen 5 tot 9 te krijgen. Wanneer je drie gelijke symbolen op de rollen 1 tot 4 of de rollen 5 tot 8 draait en daarbij ook nog drie of meer Elvis Feature symbolen op de grotere set rollen draait, verdien je maar liefst 20 gratis spins. Daarnaast krijg je met deze draai ook nog eens een geldprijs met een waarde van 100 keer je inzet.