Al meer dan 30 jaar verovert de Britse legende de wereld met nummers als Your Song, Crocodile Rock en Tiny Dancer: Elton John is een succesvolle entertainer wiens nummers de meeste mensen wel herkennen. Softwareontwikkelaar WMS heeft gebruik gemaakt van de populariteit van de zanger, door een echter Elton John Slotmachine te produceren. De gokkast maakt gebruik van Elton John’s nummers van verschillende periodes uit zijn leven, prachtige visuele effecten en veel bonussen en symbolen waarin je de zanger zeker terug herkent. Extra leuk is de twee ronde cirkels die boven de kast bevestigd zijn: dit representeert Elton John’s bril, zodat je als het ware door de ogen van de artiest zelf kunt kijken tijdens het spelen.

Het basisspel van de Elton John Slotmachine

Elton John Slotmachine

Het basisspel van de Elton John Slotmachine bestaat uit vijf rollen met veertig winlijnen, wat leidt tot een grote kans om mooie prijzen te winnen. De symbolen op de slots hebben allemaal een toepasselijk muzikaal thema: muziektenten, gouden platen, zonnebrillen, piano’s en daarnaast natuurlijk symbolen van de zanger zelf, uit verschillende decennia. De symbolen van Elton John zorgen als vanzelfsprekend voor de hoogste prijzen. Naast deze symbolen, zijn er ook Wild-symbolen te vinden in het basisspel. Deze vervangen elk ander symbool, waardoor de winkans wordt verhoogd.

Unieke bonusfeatures van de Elton John Slotmachine

Elton John SlotmachineNaast de standaard symbolen en de Wild-symbolen in het basisspel, kun je ook Scattersymbolen draaien. Wanneer je dit symbool op de eerste, derde en vijfde rol draait, zal er één van de bonusspellen worden geopend die allemaal zijn gebaseerd op de titels van Elton John’s nummers: de Saturday Night’s Alright for Fighting bonus, de I’m Still Standing bonus en de Rocket Man bonus. Hieronder staat een korte uitleg van al deze bonusfeatures:

Bij de Saturday Night’s Alright for Fighting bonusronde, mag je draaien aan twee rads aan de bovenkant van het scherm: het zilveren en het gouden rad. Bij elke draai aan de rollen, mag je ook aan het zilveren rad draaien om een multiplier toe te voegen aan een bepaald symbool, en aan het gouden rad om kans te maken op een grote multiplier of een groot aantal Wild-symbolen in plaats van gedraaide symbolen.

Bij de I’m Still Standing bonus wordt gebruik gemaakt van blanke symbolen op de rollen, die worden gevuld met ‘Mystery symbolen’. Voordat je gaat draaien, mag je eerst aan het rad bovenin het scherm draaien om te onthullen hoe vaak je mag draaien. Tijdens de spins worden de ‘Mystery symbolen’ onthuld, die elk symbool kunnen zijn, inclusief de Wilds.

Bij de Rocket Man bonusronde mag je weer aan het rad bovenin draaien, om te onthullen welke symbolen op de rollen Wild-symbolen zullen worden tijdens de volgende draai.

Conclusie

De Elton John Slotmachine is een veelzijdige gokkast met leuke en unieke bonusfeatures. In combinatie met de muziek op de achtergrond zorgt dit ervoor dat deze slotmachine fantastisch is voor fans van de zanger, maar ook mensen die niet speciaal fan zijn kunnen veel plezier beleven aan de Elton John Slotmachine