Na de komst van andere muziek-gerelateerde slotmachines, heeft de ontwikkelaar WMS nu ook een KISS-slotmachine ontwikkeld, waarin fans kunnen genieten van de muziek, videomateriaal en unieke spelelementen rondom het thema van de band zelf. Zo is de basis van de slotmachine ontworpen als een concertpodium met verlichting en materialen, waarin je als het ware optreedt voor een publiek. Op de rollen zelf zie je afbeeldingen van de bandleden en symbolen die ermee te maken hebben. Dit maakt de slotmachine al bijzonder, maar daarnaast is het ook nog de eerste gokkast met een zogeheten ‘Colossal Reel’ die online is verschenen. Dit maakt de KISS slotmachine niet alleen interessant voor fans van de band zelf, maar ook voor mensen die al langer uitkijken naar slotmachines met deze feature.

Colossal Reel in de KISS Slotmachine

KISS Slotmachine

Zoals gezegd, wordt er bij de KISS Slotmachine gebruik gemaakt van een Colossal Reel. Dit houdt in dat er op het scherm twee spellen te zien zijn: één van vijf rollen met vier rijen, wat zorgt voor 20 winlijnen, en één van vijf rollen met twaalf rijen, wat zorgt voor 80 winlijnen. In totaal speel je bij deze gokkast dus op 100 winlijnen.
De symbolen die je op de rollen ziet, zijn gebaseerd op afbeeldingen van de band zelf. Zo zie je de KISS-leden apart en in een groep op de rollen voorbijkomen, maar ook symbolen zoals plectrums en de tong van leadzanger Gene Simmons.
Naast de standaard symbolen, vind je natuurlijk ook Wild-symbolen in het basisspel. Wanneer deze in de eerste set slots op een rol verschijnen, zullen ze dit ook op dezelfde positie doen in de tweede set. Hierdoor wordt je kans op hoge prijzen aanzienlijk vergroot.

Unieke spelelementen van de Kiss Slotmachine

KISS SlotmachineNaast de standaard symbolen en de Wild-symbolen, kun je ook speciale KISS Shout It Loud Scattersymbolen draaien. Wanneer deze op de eerste, derde en vijfde rollen verschijnen, krijg je een speciale backstage pass, waarmee je kunt kiezen uit drie verschillende bonusrondes: de Rock n Records bonusronde met gratis spins, de Band Prize, en de KISS Alive Pick’em bonusronde.
Daarnaast krijg je bij het draaien van de Scattersymbolen gratis spins, afhankelijk van het aantal scatters dat je hebt gedraaid. Drie Scattersymbolen leveren je 8 spins op met een multiplier van 2x, bij vier Scattersymbolen krijg je 12 spins met een 5x multiplier, en bij vijf Scattersymbolen wordt je geprezen met 20 gratis spins met een multiplier van maar liefst 20X. Doordat de prijzen die je wint bij deze gratis spins vermenigvuldigd worden, maak je dus kans op hoge prijzen.

Conclusie

De KISS Slotmachine is erg leuk voor de fans van de band door de KISS-gerelateerde beeld- en geluidseffecten, maar ook mensen die geen fan zijn kunnen erg veel plezier beleven aan deze gokkast. Met de unieke Colossal Reel feature en de extra spelelementen is deze slotmachine interessant voor ieder