De King of Pop, wie kent hem niet? Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er een slotmachine is uitgebracht rondom het thema van Michael Jackson. Deze slotmachine, verschenen in 2016, is gemaakt door de ontwikkelaar Bally, en zal fans van Michael Jackson een groot plezier doen met de nummers en spelelementen rondom de zanger. Terwijl je speelt hoor je op de achtergrond de beste nummers van de zanger zelf, zoals Smooth Criminal, Billie Jean, Beat It, Bad en Dirty Diana. Daarnaast doen de indrukwekkende video-elementen en afbeeldingen de legendarische artiest weer even tot leven wekken.

Over de Michael Jackson slotmachine

Michael Jackson Videoslot

De Michael Jackson slotmachine zelf bevat 5 rollen met 25 winlijnen. Op de rollen vind je allerlei verschillende symbolen die met Michael Jackson te maken hebben: het hoogst uitbetalende symbool is dat van de zanger zelf, overige symbolen zijn voorwerpen die altijd met hem geassocieerd zullen worden, zoals de met diamant beklede handschoen, de hoed en de zonnebril. De gokkast maakt ook gebruik van een Wild-symbool, dat elk ander symbool vervangt. Wanneer dit symbool op je rol verschijnt, maak je dus meer kans op een prijs.

Extra’s en bonusrondes in de Michael Jackson slotmachine

Michael Jackson VideoslotIn de Michael Jackson Videoslot worden allerlei extra’s en bonusfeatures aangeboden. Wanneer er drie Bonussymbolen verschijnen op de tweede, derde en vierde positie in het basisspel, wordt je automatisch naar de spinronde geleid. Hierin krijg je een groot rad op het scherm te zien, waar je aan kunt draaien om gratis inzetpunten te krijgen, of toegang tot twee speciale bonusrondes die vernoemd zijn naar bekende nummers van de zanger: ‘Smooth Criminal’ en ‘Beat It’. Tijdens deze bonusrondes zie je videomateriaal van Michael Jackson zelf.

Bij de Smooth Criminal bonusronde krijg je vijf gratis spins, met een speciaal Wild-symbool waarbij de hele rol wordt vervangen door alle standaard symbolen. De symbolen worden overhandigd door Michael zelf, en terwijl de rollen draaien, zie je de artiest dansen en moonwalken over het scherm. Op het eind wordt een clip van Smooth Criminal afgespeeld, terwijl je te zien krijgt hoeveel credits je in deze ronde hebt gewonnen.

Bij de Beat It bonusronde krijg je tien gratis spins, waarbij gebruik wordt gemaakt van blijvende Wild-symbolen. Dit houdt in dat er bij elke draai dus meer Wild-symbolen op de rollen zullen verschijnen, waardoor je kans om te winnen steeds groter wordt. Ook tijdens deze ronde worden de symbolen door Michael Jackson zelf uitgedeeld, en kun je hem zien dansen.

Bij het draaien aan het rad kun je ook kans maken op de Pile Up-bonus, waarbij gebruik wordt gemaakt van een multiplier. Hierbij krijg je een tweede rad te zien, dat je kunt draaien om de gewonnen prijzen in het eerste rad te vermenigvuldigen.

Naast de bonussen uit het rad, verschijnen er in het basisspel ook op willekeurige momenten twee extra mystery elementen: de King of Pop Random Moonwalking Wilds, waarbij Michael Jackson over het scherm moonwalkt onder begeleiding van het nummer Billie Jean en de Wild-symbolen activeert, en een bonus waarbij Wild-symbolen zich opstapelen.